Sådan virker det

Velkommen!

Velkommen til VisitAarhus’ Turismebarometer, der giver et overblik over turismen i Aarhusregionen.

Her kan du både se aktuelle og historiske data for en række indikatorer, der hver især bidrager til at give et overordnet overblik. Dermed er det muligt at få indsigt i udviklingen og trends i turismen.

VisitAarhus er den officielle turismeorganisation i Aarhusregionen, som dækker Aarhus, Silkeborg, Syd- og Norddjurs, Skanderborg, Viborg, Favrskov og Randers Kommuner fra 1/1 2020.

 

Indikatorer:

Turismebarometeret er baseret på en række primære indikatorer, som er frit tilgængelige.

- Overnatningstal

- Attraktionstal for VisitAarhus’ partnere

- Antal krydstogtgæster

- Antal attraktionsbesøg foretaget med AarhusCARD

- Passagertal for Aarhus Lufthavn

- Analyser og rapporter om Aarhusregionen

 

For partnere i VisitAarhus

VIP-partnere får adgang til interne data fra VisitAarhus om presseaktiviteter, gæsteservice og turistinformation samt indblik i udviklingen på VisitAarhus’ digitale platforme. Desuden giver det adgang til et sammenligningsmodul, så det er nemt at lave sammenligninger og analyser.

Har du lyst til at være med? Se muligheder for at blive partner med VisitAarhus her

 

Metode

Hotel- og overnatningsstatistikkerne er baseret på de tal, der er leveret til Danmarks Statistik af overnatningssektoren.

Attraktionsdata er baseret på attraktionernes egne månedlige indtastninger.    

Alle andre data (City Card, krydstogtgæster, gæsteservice-ekspeditioner m.m.) er baseret på VisitAarhus’ egne data.

 

Rapporter og analyser

Fra dette modul vil du frit kunne downloade rapporter og analyser, der har relevans for Aarhus og regionen indenfor turisme.

 

Indikatorernes indhold

Overnatning: Er opdelt i flere overnatningsmoduler ud fra følgende geografiske områder: Aarhusregionen og Aarhus. Alle overnatningsmodulerne viser antallet af overnattende gæster på månedsbasis på hhv. hoteller, feriecentre, vandrehjem mm. fra år 2011 til nu. Antallet af feriehus-overnatninger i perioden 2011 til 2017 er ikke optalt på månedsbasis og tilskrives derfor som slutnote, når tallene er lanceret via Danmarks statistisk.
Fra 2016 er der desuden overnatningstal for deleøkonomiske overnatninger i Aarhus Kommune.  

Attraktioner: Er et overblik over det månedlige besøgstal på Aarhus’ og regionens attraktioner. Kategorien vedrører både attraktioner, museer, forlystelsesparker m.m. i Aarhus og regionen. 

Aarhus Lufthavn: Er antallet af passagerer som ankommer og afgår fra Aarhus Lufthavn hvert måned. 

City Card: Vedrører "AarhusCARD”, som giver adgang til mere end 25 museer, attraktioner og aktiviteter i Aarhus og omegn. Indikatoren giver et overblik over antallet af registrerede besøgende med AarhusCARD på månedsbasis.

Krydstogt: Er antallet af månedlige passagerer ombord på de krydstogtskibe, der har besøgt Aarhus havn. Besætningen er talt med i disse data.

Online platforms: Er det månedlige antal besøgende og brugere af VisitAarhus’ onlineplatforme (website, app, touchskærme m.m.).

Følgere på Sociale medier: Er antallet af unikke følgere på VisitAarhus’ sociale medier (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn og TripAdvisor).

Gæsteekspeditioner: Er antallet af registrerede gæsteekspeditioner i Aarhus by. Gæsteekspeditioner er optalt på forskellige lokaliteter i Aarhus midtby samt ved events, krydstogtsanløb og kongresser. Ydermere indgår antal ekspeditioner pr. telefon og mail.

Bemærk at udsvinget i antal gæsteserviceekspeditioner henover året primært skyldes, at antallet af åbne, mobile turistinformationer er sæsonbetonet.

Pressebesøg: Er det månedlige antal af pressebesøg i Aarhus fra 2014 til nu. Indikatoren giver et overblik over de primære nationaliteter, der i presseøjemed har besøgt Aarhus inden for en specifik måned eller år.

Publicerede artikler: Er det månedlige antal artikler samt medie- og blogomtaler, der er udgivet om Aarhus. Indikatoren er opdelt i de nationaliteter, der har udgivet artikler samt medie- og blogomtale.

Foto: Comwell