Sådan virker det

Velkommen!

 I VisitAarhus er vi glade for at kunne byde velkommen til 'Turismebarometer Aarhus', der giver et historisk overblik af turismen indenfor følgende geografiske områder:

  • Aarhusregionen 
  • Aarhus

Med Turismebarometer Aarhus kan du få indsigt og viden om den nuværende situation inden for turismen, herunder de nyeste turismetrends og turismeudviklingen, som bl.a. kan bruges til, at udarbejde relevante strategier.  

Indikatorer

Turismebarometeret er baseret på nogle primære indikatorer: overnatningstal og besøgstal for attraktioner. Derudover er der en række sekundære indikatorer – bl.a. antallet af:

  • aktiverede oplevelseskort/City card (AarhusCARD)
  • krydstogtgæster
  • gæsteservice-ekspeditioner 
  • pressebesøg og artikler
  • brugere og ekspeditioner på onlineplatforme
  • unikke følgere på VisitAarhus’ sociale medier

Metode

Hotel- og overnatningsstatistikkerne er baseret på de tal, der er leveret til Danmarks Statistik af overnatningssektoren.

Attraktionsdata er baseret på attraktionernes egne månedlige indtastninger.    

Alle andre data (City Card, krydstogtgæster, gæsteservice-ekspeditioner m.m.) er baseret på VisitAarhus’ egne data.

Rapporter og analyser

Fra dette modul vil du frit kunne downloade rapporter og analyser, der har relevans for Aarhus og regionen indenfor turisme.

Indikatorernes indhold

Overnatning: Er opdelt i flere overnatningsmoduler ud fra følgende geografiske områder: Aarhusregionen og Aarhus. Alle overnatningsmodulerne viser antallet af overnattende gæster på månedsbasis på hhv. hoteller, feriecentre, vandrehjem mm. fra år 2011 til nu. Antallet af feriehus-overnatninger i perioden 2011 til 2017 er ikke optalt på månedsbasis og tilskrives derfor som slutnote, når tallene er lanceret via Danmarks statistisk.
Fra 2016 er der desuden overnatningstal for deleøkonomiske overnatninger i Aarhus Kommune.  

Attraktioner: Er et overblik over det månedlige besøgstal på Aarhus’ og regionens attraktioner. Kategorien vedrører både attraktioner, museer, forlystelsesparker m.m. i Aarhus og regionen. 

Aarhus Lufthavn: Er antallet af passagerer som ankommer og afgår fra Aarhus Lufthavn hvert måned. 

City Card: Vedrører "AarhusCARD”, som giver adgang til mere end 25 museer, attraktioner og aktiviteter i Aarhus og omegn. Indikatoren giver et overblik over antallet af registrerede besøgende med AarhusCARD på månedsbasis.

Krydstogt: Er antallet af månedlige passagerer ombord på de krydstogtskibe, der har besøgt Aarhus havn. Besætningen er talt med i disse data.

Online platforms: Er det månedlige antal besøgende og brugere af VisitAarhus’ onlineplatforme (website, app, touchskærme m.m.).

Følgere på Sociale medier: Er antallet af unikke følgere på VisitAarhus’ sociale medier (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn og TripAdvisor).

Gæsteekspeditioner: Er antallet af registrerede gæsteekspeditioner i Aarhus by. Gæsteekspeditioner er optalt på forskellige lokaliteter i Aarhus midtby samt ved events, krydstogtsanløb og kongresser. Ydermere indgår antal ekspeditioner pr. telefon og mail.

Bemærk at udsvinget i antal gæsteserviceekspeditioner henover året primært skyldes, at antallet af åbne, mobile turistinformationer er sæsonbetonet.

Pressebesøg: Er det månedlige antal af pressebesøg i Aarhus fra 2014 til nu. Indikatoren giver et overblik over de primære nationaliteter, der i presseøjemed har besøgt Aarhus inden for en specifik måned eller år.

Publicerede artikler: Er det månedlige antal artikler samt medie- og blogomtaler, der er udgivet om Aarhus. Indikatoren er opdelt i de nationaliteter, der har udgivet artikler samt medie- og blogomtale.