Sådan virker det

Sådan virker det

Velkommen

Velkommen til VisitAarhus’ Turismebarometer.

Her kan du både se aktuelle og historiske data for en række indikatorer, der hver især bidrager til at give et overblik over turismen i Aarhusregionen. Dermed er det muligt at få indsigt i udviklingen og trends i turismen.

VisitAarhus er den officielle turismeorganisation i Aarhusregionen, som dækker Aarhus, Silkeborg, Viborg, Randers, Farvskov, Skanderborg samt Syd- og Norddjurs kommuner fra d. 1/1 2020.

Indikatorer

Turismebarometeret er baseret på en række primære indikatorer, som er frit tilgængelige:

  • Overnatningstal
  • Attraktionstal for VisitAarhus’ partnere
  • Antal attraktionsbesøg foretaget med AarhusCARD
  • Antal krydstogtgæster
  • Analyser og rapporter om Aarhusregionen

 

For partnere i VisitAarhus

VIP-partnere får adgang til et sammenligningsmodul, så det er muligt at lave sammenligninger og analyser. 
Denne adgang gælder også for attraktioner, der er partnere hos VisitAarhus og deltager i Turismebarometeret ved at indtaste deres besøgstal. 

Har du lyst til at være med? Se muligheder for at blive partner med VisitAarhus her

 

Turismebarometerets historie

Turismebarometeret blev lanceret i forbindelse med, at Aarhus var kulturhovedstad i 2017. Derfor udspringer mange data på Turismebarometeret fra Aarhus. Eksempler på dette er undersider til overnatningstal med kategorien "i byen". I dette tilfælde refererer "overnatninger i byen" til Aarhus. 
Pr. 1/1 2020 er VisitAarhus' destination udvidet til at omfatte otte østjyske kommuner. Turismebarometeret bliver løbende udviklet til at matche VisitAarhus' nye destinationsgeografi i Aarhusregionen.  

 

Indikatorernes indhold

Overnatning: Er opdelt i flere overnatningsmoduler ud fra følgende geografiske områder: Aarhusregionen og Aarhus. Alle overnatningsmodulerne viser antallet af overnattende gæster på månedsbasis på hoteller, feriecentre, vandrehjem mm. fra år 2011 til nu.

Overnatningsstatistikkerne er baseret på de tal, der er leveret til Danmarks Statistik af overnatningssektoren hver måned. Disse data er tilgængelige ca. 40 dage efter månedens afslutning. Antallet af feriehus-overnatninger i perioden 2011 til 2017 er ikke optalt på månedsbasis og tilskrives derfor som slutnote, når tallene er lanceret via Danmarks Statistik. 
Deleøkonomiske overnatninger er baseret på Airbnbs egne tal, som opgør overnatningstal årligt. Fra 2016 er der desuden overnatningstal for deleøkonomiske overnatninger i Aarhus Kommune.  

Attraktioner: Er et overblik over det månedlige besøgstal på Aarhusregionens attraktioner. Kategorien vedrører både attraktioner, museer, forlystelsesparker m.m. i Aarhusregionen. 

Attraktionsdata er baseret på attraktionernes egne månedlige indtastninger.    

City Card: Vedrører "AarhusCARD”, som giver adgang til mere end 25 museer, attraktioner og aktiviteter i Aarhus og omegn. Indikatoren giver et overblik over antallet af registrerede besøgende med AarhusCARD på månedsbasis.
Læs mere om AarhusCARD her. 

Er baseret på VisitAarhus’ egne data.

Krydstogt: Er antallet af månedlige passagerer ombord på de krydstogtskibe, der anløber Aarhus Havn. Besætningen tælles med i disse data.
Gå til oversigt over anløb 2020 her. 

Er baseret på VisitAarhus’ egne data.

Indikatorernes indhold bliver løbende tilpasset, så de matcher VisitAarhus' nye destinationsgeografi: Aarhus, Silkeborg, Viborg, Randers, Farvskov, Skanderborg samt Syd- og Norddjurs

 

Kontaktoplysninger hos VisitAarhus: 

Sine Kjær Stage 
Data Analysis Manager
sst@visitaarhus.com

 

Foto: Comwell